Vi var ferdige med julefeiringen for i år og romjulen med sine fridager sto for tur, da tenkte jeg vi skulle ta en tur nordover. Etter å ha diskutert litt frem og tilbake med fruen fant vi ut at vi skulle reiser helt nord i Isan for vi hadde sett på TV at der var det veldig kaldt, og dette hadde jeg lyst til å fange på video.
Men vi fikk melding fra noen kompiser som bor der oppe om at det kjølige været fra Kina ikke hadde ankommet, så ble det til at vi droppet den turen. Og bare kjørte på måfå nordover fra Pattaya.

Ayutthaya var et greit mål, fant vi ut, og ikke lenger enn cirka 20 mil. Det er det sikkert mye fint å knipse bilder av. Kjøreturen oppover er en av de enkleste veiene man kan ta når man skal nordover med bil, Motorveien nr. 7. inn til man kommer på ringveien nr.9, og da er det bare å følge den til du ser skiltene til Ayutthaya. Mye trafikk var det jo selvfølgelig, for det var jo fridager med nyttårsfeiring som gjør at veldig mange av menneskene som jobber i storbyene vil hjem å feire nyttår med familien.