InVision Hospitality - En viktig samarbeidspartner for Hvidsten.

Hvem og hva er så InVision? Det lurer sikkert de fleste av Nordics lesere på, og svaret kommer her: InVision Hospitality er et rådgivningsfirma som innehar det som på engelsk kalles ”in-depth knowledge”, strategisk innsikt og erfaring. Firmaet har som formål å evaluere forretningsmodeller for hotell-, resort- og boligprosjekter.

InVision Hospitality er en rådgivningspartner med et solid perspektiv for dagens reisende som søker mere intime, meningsfulle opplevelser. De setter muligheten til privatliv høyt på agendaen, og har en sterk miljøbevissthet.

Odi: Hva er så InVisions rolle i The Beach-prosjektet? På hvilken måte skaper dere større verdi for både utbygger og kjøpere?

InVision: Vår rolle er å kunne tilby teknisk service og markedsinnsikt for eierne med mål om å skape et solid design for å være attraktiv overfor topprankede internasjonale hotelkjeder.

Odi: Hvilke fordeler kan en velrenommert hotelkjede gi til utviklingen av The Beach? Jeg tenker da selvsagt på både kjøpere og investorer.

InVision: En anerkjent hotelloperatør bringer en hel verden av erfaring med seg. For eksempel en gjennomtenkt politikk vedrørende prosedyrer og praktisk gjennomførbarhet, hvor kvalitet har vært bevist over hele verden. Investorene kan være sikre på at de har med en profesjonell ledelse å gjøre, og sikkerheten ved at et stort og anerkjent firma står bak er viktig. Bare det å ha en kjent merkevare betyr mye.

Odi: Hva er InVisions syn på fremtidsutviklingen i Pattaya, og hvilken effekt vil det ha på Jomtien?

InVision: Gjennomtenkte prosjekter med langsiktig strategi når det gjelder inntjening, vil alltid være fornuftig. Nøkkelen er å identifi sere markedet og ikke gjenta de feil som andre utbyggere har gjort. Fokus må ligge på et internasjonalt klientell, og deres behov og ønsker. Jomtien-markedet er noe forskjellig fra selve Pattaya, og innehar en unik mulighet til å etablere seg selv med et mer familievennlig miljøkonsept.

Odi: Hva er attraksjonene med The Beach prosjektet sett med en hotellopertørs øyne?

InVision: Et full-service kompleks som The Beach vil jo i utgangspunktet være attraktivt i seg selv. For mennesker som ønsker seg individuelle løsninger for en tropisk ferie. Møte- og businessfasiliteter. En ’Beach Club’, som skal ligge foran tårnene, vil bli et møtested både for hotell og leilighetsbeboere, samt for folk utenfra. Konferanse-fasilitetene vil bli blant de aller beste i hele sør-øst asia, og det sier som kjent ikke så rent lite. Det vil være mange såkalte livsstilsmuligheter integrert i byggene, noe som vil være attraktivt for hotelgjestene. Til slutt må det bare nevnes at hele prosjektet kommer til å gi sine beboere og gjester en åpen og vennlig atmosfære. Arkitekten har sørget for at så og si alle værelser kommer til å ha sjøutsikt. Alt i alt er dette et prosjekt i verdensklasse

En liten presentasjon av Kevin J. Beauvais, Adm. Direktør for InVision
Gjennom tre tiår med resultater har Beauvais opparbeidet seg til å bli en ledende autoritet på hoteller og store boligprosjekter. Han har vært ansatt i Marriott International i 25 år, og har som Country Manager hatt ansvaret for å bygge opp hotellkjeden i Thailand. Fra å bestå av kun ett hotell i 1997, inkluderer Marriott nå ni hoteller, resorter, timeshare-klubber og betjente leiligheter.

I 2003 ble Beauvais Adm. Direktør for Minor International, som under hans lederskap tilegnet seg to Four Seasons resorter og syv hoteller. Firmaet eier også den thailandskbaserte merkevaren, Anantara, og etablerer hoteller på Maldivene og i Dubai.

I dag er han Adm. Direktør for InVision Hospitality, og har forbindelser over hele verden, for å kunne utvikle og implementere individuelle løsninger med maksimal produktivitet for sine partnere.