Byen blandt fjellene: Prachuap Khiri Khan

Forfatter: Forfatter: Odi Foto: Mon og Stig 

Denne, for de fleste farang-turister ukjente byen, er i våre øyne en perle. En av Thailands mange ”hidden secrets” som det kalles. Helt uten historiske monumenter, men selvsagt med templer ligger den, inne i en vakker bukt med tårnlignende kalksteins-topper stikkende opp fra havet, og dormer store deler av året ca. 8 mil sør for Hua Hin.

Mange av oss har tidligere kjørt forbi denne edelstenen blandt landets småbyer, med tog eller med bil på Highway 4. Det gjør vi ikke lenger. Skal det heretter legges inn en overnatting på veien mellom Pattaya og Phuket, så blir stoppover i Prachuap Khiri Khan i provinsen ved samme navn. Vi ankommer en tidlig ettermiddag og blir umiddelbart bergtatt. Kalksteins-toppene ute i bukta får tankene til å gå til Halong Bay i Vietnam, og Phang Na bukta inn for Phuket.


Kalksteintoppen Khao Chong Krachok med sine templer, er fullt mulig for de spreke å besøke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En annen ”bergtatt” reiseskribent gikk i sin tid helt av skaftet i sin begeistring over Prachuap Khiri Khan, og beskrev byen som Rio i Syd-Thailand. Det var vel å tøye strikken vel langt, men idyllisk er det. Vi sjekka inn på Had Thong Hotel, et utmerket sted, og stort mer midt på beachen er det vanskelig å komme. God mat serverte de også, og billig. Vi har gjort det til en vane å bare bestille thaifood på slike reiser til steder som ikke har stor utenlandsturisme. Farangmaten får vente til vi er tilbake i Pattaya hos Erik på Scandinavia Beach Club, Lindas, Connys Big Horn eller Pompoi`s El Paso, eller danske Kim`s for den del.


Litt av strandpromenaden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strandpromenaden er utstyrt med sittegrupper med få meters mellomrom, i kveldingen ligger fiskeflåten ute på bukta med sine grønne lysende lanterner og tar opp fra havet godsaker som vi skal ha til lunch i morgen. Mon og Stig sitter i halvmørkret og drikker sine etterlengtede øl, mens bladfyken myser på sine notater, og konstaterer nok en gang at: Livet er ikke det værste man har.


Fiskebåten gjøres klar for nattas fangst

Litt syd for selve byen ligge Manao Bay på militært område, (Wing 5 av flyvåpenet holder til her) men den er åpen for alle. Manao var åstedet for et større slag mellom Thai og Japanske styrker under 2dre verdenskrig. Noe som blir husket med et light-and-sound show tidlig i desember hvert år, så raska på så kan det oppleves nå i 2008.

Tenk så heldige vi er som kan reise rundt i mangfoldige Thailand på denne måten, sier vi til hverandre og til oss selv hver morgen og hver kveld. Det er nesten blitt et mantra. Stoppe hvor vi vil eller ser noe interessant, legge hektiske Pattaya bak oss noen dager hver måned, og bare nyte å være til.

Og det kan de aller fleste av dere, våre lesere også...det meste her i livet kommer an på dine egne prioriteringer, i hvert fall for oss som er så heldige å være fra Norden.

 

 


Wing 5 av det thailandske flyvåpen er stasjonert her.