Ikke g hjem besk heller Tommys Den

Forfatter: Tekst: Odi - Foto Stig 

Som nevnt i desembernummeret , så har Tommys Den, Roar, Skuggan og Pikehjemsbesyreren på Blue Lagoon folkebad, inngått ”frihandelsavtale” på det viset at de, uten kryss og B, gjensidig anbefaler hverandre når det gjelder alkoholinntak mens du titter på damer og bader, og hos Tommy, det mer prosaiske, få i seg næring nok til å overleve all flyingen pujingtitting innebærer.

For Tommys Den er i all hovedsak et spise og jabbe-sted, og vi kan jo heller ikke si at Blue Lagoon tilbyr så mye åndelig føde, det er mesom mer en plass for å se, og beføle (eller la seg bli befølt) av mer eller mindre veldreide ungmøer. Men uansett skulle nå Stig og Odi en tur på ”Tommys Den” for å prøve torsdagens hovedrett ”Komle med dott”, som vi hadde hørt så mye gjevt og fint om.


Tommys komle med dott for
viderekommende

Nå har det seg slik at vi middagssugne ikke er så begeistra for selva komla, det er dotten, hadde vi nær sagt, vi er ute etter. Alt tilbehøret, for å si det på en annen måte. Kjøtt & flesk, erter og kålrabistappe. Vi hadde planlagt å ha med oss den helproffe komle-eter Arvid under seansen, men han satt fast på flyplassen et eller annet sted i verden, så vi måtte stole på egne ganer og mager.

Stig, matvraket par exelense, fikk forsyne meg en svær juletallerken som ikke var snau, på kjøpet, som ”forrett”, før ertesuppa (som er et helt måltid i seg selv) kom på bordet, og så da dagens hovedrett. Noen burte ha spilt fanfare da de overdådige porsjonene ble båret inn.

- Vi gir gratis påfyll til alle, sier Tommy. - Har noen bedt om det, stønner Stig og nynner videre, som han alltid gjør når han spiser noe skikkelig godt. - Nei, ikke foreløbig... - Ellers da, spør bladfyken. Noe du selv vil framheve Tommy?


Liten porsjon

- Jeg har jo bl.a. fortsatt byens største, sier han, og legger til at det er frokosten han tenker på, og lille, lille julaften har vi 2 årsjubileum, (da er jo NIT i trykken) og jeg bare må få nevne vårt store fredagsparty med masser, mengder av god mat. Drikker du for 300 baht, er maten gratis.

Vi har norsk TV. Frokost- TV kl. 12 hver dag, og det er jo frokosttid her i byen... Kjøttkakene er toppers, og Flesk & Duppe bestselgeren og... Her avbryter vi den ivrige kjøkkensjef som blir backa opp av Bakken og Skuggan fra Blue Lagoon, som stinne av julemat sitter i ettermiddags-skyggen og snakker om hvor godt det er når bedrifter, og konkurrenter hjelper hverandre, og er venner, istedet for å slenge dritprat.

- Anbefal hverandre. Besøk hverandres steder, er oppfodringen fra nevnte herrer. Tiltredes!!!


Juletallerken