Can`t Get Enough

Erik med kone og datter!
Erik med kone og datter!

Hver lørdag året rundt hos Jean og Erik på Scandinavia Beach Club

Og når Mon og Odi I NIT skal vise besøkende familie og gjester fra gamlelandet restauranter de bør besøke for å få seg et bedre måltid og en hyggelig aften, og hvor de også er sikret 100 % at det de får ikke bare er nok, men mer enn nok mat, da er Scandinavia Beach Club et av de sikreste kortene vi har å by på, beliggende som den er litt tilbaketrukket på selve Beach Road, mellom soi 5 og 6.

Men så ligger da heller ikke hverken Jean eller Erik Sørensen på latsiden, tvert imot. Perlen Scandinavia Beach Club har ikke kommet av seg selv. Det ligger mange års jobbing i Beer Baren lenger sør på beachen bak utvidelsen til den topp spiserestauranten vi nå befinner oss på.

- Erik er ute og trener, opplyser Jean når vi kommer anstigende, men han dukker nok opp. Selv ser Jean ut som en fotomodell fra et motemagasin, slank og sval, og endelig, som hun sier, har hun også fått begynt på den utdannelsen hun har drømt om i alle år. Nemlig på Chamapatona International Fashion Design- skolen i Bangkok.


Jean

Noe som medfører enda lengre dager og enda mer jobb, noe hun har denne lakoniske kommentaren til: - En må ofre noe for å få til det en virkelig vil her i livet. Og NB: Hun sier det med et stort og hjertelig smil som indikerer at å realisere det en drømmer om er uhyre viktig, og at får en det til takket være egen innsats, gir det enda større tilfredsstillelse.

- Det var vår skole som hadde moteoppvisningen da den danske kronprinsen gjestet Thailand nylig, tillegger hun stolt. Jean har i fire år vært leder for Thai/Filipinsk forening som jevnlig har 3 - 500 medlemmer i Pattaya, og nå må hun opp kl. 06. 00 3 morgener i uka for å rekke skolen i Bangkok, og når hun kommer tilbake er det rett på jobb på Beach Club, som er åpen til 01. Dette er ikke en tilværelse for lathanser.

Naboen på ene siden er det nylig ferdigstilte boligkomplekset ”Northshore” som restauranten har flere av sine gjester fra, på den andre siden ligger soi 6, som enkelte mener bør fredes mot utbygging for å verne kulturarven fra byens barndom ... når den med tid og stunder kanskje får en byantikvar.

Gjestene til lørdagens grisefest strømmer på og alle bordene fylles opp, selv Erik innfinner seg nydusjet og blid, og går, omenn motvillig, med på å posere for et bilde. - Han har visse vanskeligheter med å smile, ler Jean. - Jeg er ikke så glad i å bli tatt fotos av, svarer Erik, men må man så må man, for fotograf Mon viser ingen nåde.

De fleste kjenner til Eriks innsats gjennom årene når det gjelder Charity og det er ikke få millioner han har fått samla inn til Jesters ”Care for Kids”. Men også Jean er med på et Charity-prosjekt hvor hun og en gruppe golfspillende norske forretningsfolk (som ikke ønsker blest om sine navn) donerer og samler inn penger til barnehjemmet Baan Jing Jai Orphanage. Over millionen ble overlevert i 2008.


Erik og Jean

- Hvordan tegner sesongen? - Veldig bra, svarer Jean og Erik. Det var lite folk og veldig stille i den perioden da flyplassen var stengt, naturlig nok, men fra og med jula skal vi ikke klage. Julaften hadde vi over 300 gjester, og nyttårsaften drøye 150. ”Grisefestene” på Scandinavia har blitt en institusjon i seg selv. Ikke så rart, da Scandinavia har vært i kontinuerlig drift i 23 år, med samme eier: Erik Sørensen.

- Det eneste problemet med buffet, sier han, er at du vet aldri hvor mange som dukker opp, og vi må jo alltid sørge for at det er nok. Men det går seg til, som det meste i Thailand. - Vi får flere norgesbesøkende etter hvert, noe dere vil anbefale? - Torsk, svarer Erik. Du får