Nordic i Thailand legger inn rene!

En liten redegjørelse

Er ”Nordic I Thailand” en saga blott, eller kommer den til å gjenoppstå som en fugl Føniks fra asken, nok en gang? Redaktør av NIT, Odi har sett hvordan det kan gå med bedriftsledere som ikke har greid å stoppe før sammenbruddet, eller konkursen var et faktum. Han har også sett hvordan smålig misunnelse og svertekampanjer har ødelagt for flere , både store og små næringsdrivende. Noen har blitt tvunget til å bruke store summer innen rettsaparatet for å renvaske sitt gode navn og rykte. Nordic Red. velger altså å stoppe utgivelsen av bladet midt i høysesongen, og mens det er en suksess.

Vi vet bare om Pattaya Trader som har et større sideantall enn NIT av magasiner det er naturlig å sammenligne seg med, og det selv om norsk er et minispråk her i forhold til engelsk og tysk. Vi velger likevel å legge ned nå av flere grunner. Jeg kan nevne et par. 1. Vi har ikke hatt mer enn 3 sammenhengende fridager på flere år. 2. Vi vil, sammen med gode venner, bidragsytere og forretningsforbindelser evaluere bladet for å finne ut hvordan vi, leserne og annonsørene ønsker at det (eventuelt) skal bli i fremtiden. Dette skal gjøres i fred og ro, og uten press om deadline osv. 3. Økonomien må være sikret, også i lavsesong. Vi velger altså å stoppe NIT fra og med februarnummeret, fremfor å forsøke å få til en gradvis endring av konseptet. NIT har fått, og får, mye ros og en del konstruktiv kritikk som kommer til å bli lagt til grunn for den endelige avgjørelsen, som vil bli tatt senest september/oktober 2009.

Som enkelte veteraner i Pattaya kanskje vil huske, så var det også stopp i fire/fem måneder i 2005, før vi kom sterkere enn noen gang tilbake. Mye taler for at det samme kan komme til å skje denne gang. Men vi trenger en ”pustepause”. Og er lutter øre til forslag og innspill om hvordan Nordic bør se ut i kommende høysesong, og åra som følger.

Og redaktøren fornekter seg ikke og opplyser om at en helt privat/personlig begrunnelse også er til stede: Nemlig at han har lovet direktør Khun Mon en liten tur til Norige, Kiempers fødeland, for å se og oppleve Norges blomsterdal osv. osv. Mon har lenge nå ønsket å se og oppleve dette landet som er så kaldt at vannet fryser til is uten å bli putta i fryseboksen, og ikke minst for å se hvor alle disse merkverdige personene hun har blitt kjent med via Nordic, kommer fra.

Det har jo ellers blitt et av Odis varemerker dette å blande såvel kattene som gullfiskene i heimen inn i både ledere og barkrakk-refleksjonene sine, til fornøyelse for mange og til ergrelse for noen. Han er også rimelig sikker på at etter noen ukers lediggang så kommer abstinensene marsjerende. Slike varelser kjenner han godt til fra sin langvarige karriære som rusmisbruker, så han regner med å klare å takle disse også. Men at det begynner å krible både her og der etter å få satt på trykk reisebeskrivelser, og betraktninger om stort og smått er han pinlig klar over.

Ikke minst kommer han sikkert til å savne å slenge skriftlig med leppa til medfaranger som han mener oppfører seg som – Nesehorn med hjernehinnebetennelse, når de er gjester i fremmed land. Avslutningsvis så skal det bli spennende å se hva som skjer de kommende 6 mnd. For at noe skjer er Odi rimelig sikker på.

NB: Leder og ”Refleksjoner fra Barkrakken” for februar blir lagt ut på www.nordicithailand.net 31 januar, og vi gjør oppmerksom på at de ble skrevet før beslutningen om midlertidig stans ble tatt.

FRA OG MED FEBRUAR KOMMER DET ALTSÅ IKKE UT NOE MAGASIN PÅ UBESTEMT TID!