NIT er tilbake

Glad-melding til alle våre lesere

Vi kan i dag glede alle våre lesere med at ”Nordic i Thailand” gjenoppstår etter drøye 7 måneders opphold, men denne gang bare som web-utgave. Papirutgaven kommer desverre ikke til å se dagens lys igjen slik det nå ser ut, da den bl.a. ble for dyr å produsere med den layout, papirkvalitet og art-work som skulle til. Men i Thailand skal en aldri si aldri, og hvem vet om ikke papirutgaven også kommer tilbake, før eller senere. Det er ikke få som har spurt og sagt at de savner magasinet. Og  når sant skal sies så tilhører jeg den generasjonen som foretrekker å lese bøker, magasiner og aviser på gamlemåten. Det er ikke det samme med en web-side. Men i alle fall, enn så lenge blir det ”bare” det.

Stol aldri på konsulenter og eksperter
Jeg personlig tror, eller kanskje det bare er et håp, at tilsvarende det som skjedde med teatrene i sin tid, vil skje med opplaget av aviser, bøker og magasin. Det var nemlig slik at da fjernsynet kom til Norge ”vedtok” alle de selvutnevnte ekspertene og synserne at teaterdøden kom til å slå til og at publikum ville bli borte. Etter noen års nedgang i publikumsoppslutning skjedde det stikk motsatte av hva ekspertene sa. Konklusjon: Stol aldri på hva konsulenter og såkallte eksperter sier. De har betalt for å krisemaksimere.
Bøker og magsiner samler og gjemmer folk på, aviser derimot blir som oftes bare skumlest for så å ende som innpakningspapir og til å tenne på i peisen med. (Det siste gjelder ikke så mye i Thailand)

NIT fokuserer på positive opplevelser
NIT Nett vil fortsatt være gratis for alle våre lesere, og vi velger til å begynne med å ha så nogenlunde den samme profilen som før. Dvs. at vi vil fortsette å fokusere på positive nyheter og reportasjer/intervju og presenterer enda flere spennende reisemål, både slike du finner overflatebeskrevet i vanlige Guidebøker, men også slike som du aldri ser nevnt noe annet sted. Og ikke minst vil vi prøve å være en motvekt til forum og avissider som i alt for stor grad etter vår mening fokuserer på negative ting når det gjelder hva de velger å publisere fra Thailand og Sør-Østa-Asia regionen.

Artikler fra 2006 til i dag
Vi planlegger ikke noen forumside, men leserne kan selvsagt velkommen til kommentere våre artikler osv., og konstruktiv kritikk er vi takknemlige for. Alt kan alltid bli bedre, lærte jeg under sceneinstruktørutdanningen i England i forrige århundre...
De fleste artikler, reisereportasjer og ”refleksjoner fra barkrakken” m. m. helt fra høsten 2006 ligger fortsatt inne på siden. Så her er nok av spennende lesestoff. Men alt fra 2003 og til høsten 2006 finns bare i papirutgaven.

Lesere over hele verden
Vi tar sikte på å ha hyppigere oppdateringer nå som vi ikke trenger å tenke på å ”spare stoff” til papirutgaven.
Bare vi har fått alle formaliteter i orden vil det også bli mulig å annonsere på NIT Nett. Selv etter 7 måneders opphold uten noen oppdateringer er det nermere 2000 unike lesere inne pr. mnd. og glåmer. Hvor mange er det om et halvt år? Og NIT har allerede på ny-åningsdagen lesere på alle kontigent, og i svært mange land, selv om Norge topper, med Thailand som nr. 2, og Danmark og Sverige hakk i hel.

Velkommen tilbake til NIT
Hua Yai 29 september 2009

Khun Chutimon og Odi