Bker vi anbefaler

A History of Thailand
A History of Thailand

Med ujevne mellomrom  presenterer NIT en bok som vi mener  alle innflyttere og turister til og i et fremmed land vil ha utbytte, og ikke bare det, også glede av å lese, da bøkene vi velger ut hver på sin måte er både spennende, interessante  og underholdende,  pluss at de er velskrevet og  holder høyt litterært nivå. Både vi faranger selv, og thaiene vi møter, vil vinne på at de som kommer hit på korte eller lange opphold, forstår litt mer av landets kultur, sed og skikk.

Dagens bok er:  ”A History of Thailand”
Forfatter: Chris Baker og Pasuk Phongpaichit
Cambridge University Press
 

De aller, aller fleste vet sikkert at navnet Thailand først ble ”oppfunnet”  i 1939. Før het det landet vi befinner oss i, Siam. Denne boka omhandler historien fra grunnleggelsen av Ayutthaya som hovedstad i  1351, og går fram til da Thaksin Shinawatra ble statsminister i 2001, og drøye to år av hans regjeringstid.  Alt etter 2003 må du gå til andre kilder for å finne. Men du verden så mye spennende som har skjedd i Thailand opp gjennom seklene.
Dette er en bok for alle som ønsker å vite mer om landet de ferierer i, og kanskje som bonus skjønne litt mer om hvorfor og hvordan Thailand har blitt slik det er i dag: En spennende smeltedigel mellom gammel oriental visdom, og vestens modernisme.
”A history of Thailand” er i alle fall den beste og enklest tilgjengelige historieboken om Thailand Odi har funnet på sine år her i landet, og anbefales alle som ikke tror de vet og kan alt fra før.
”A History of Thailand” er på engelsk, og  den er et lettlest  selv om den rommer enormt mye fakta og informasjon. 
Boka får du tak i på de fleste internasjonale bokhadlere rundt om i landet.
Prisen på  895 Bth.  er den vel verdt.