nsker du deg good luck og hell i kjrlighet?

Forfatter: Lurifax, Foto: Stig 

Eller vil du bare bli roligere, mer avslappa og at alle bekymringer skal forsvinne som dugg for solen. Eller du har et ønske om å vinne i tipping eller lotto. Alt er mulig, og mer til, men da må du først begynne å praktisere buddhistisk prasis på området. Det gjøres i og for seg enkelt ved at du foreksempel bestemmer deg for å sette fri minst en av disse fem dyrearterartene: Ål, skilpadde, ferskvanns-snegle, fugl eller fisk.

Hver eneste dag året rundt ankommer folk til forskjellige templer for å ”make merit”, ved først å foreks. kjøpe et bur fullt av småfugler, som de så slipper ut. Problemet med akurat det er bare at ofte blir de samme fuglene fanga inn igjen utpå ettermiddagen, og solgt på nytt neste dag. Men det skal ikke gå utover det faktum at du har gjort en god gjerning, og antageligvis fortjener noe større hell i kjærlighet enn det du har hatt hittil.

Da Lurifax i sin tid skulle buddhagiftes fikk han besked fra sin kommende svigerfar om å slippe ut 6o fisk i et vann. Når så Lurifax og hans tilkommende yndige fru in spe, ankom markedet i Satahip kl 05 om morgenen var de alt utsolgt for levende fisk, så de endte opp med 60 ål istedet, som behørlig ble sluppet ut i et vann i nærheten. Skilpadder har blitt redda fra den sikre død på veien noen ganger, og sluppet ut igjen i et nærliggende naturreservat osv.
Om slike ting er grunnen til at Lurifax enda ikke, på de 12 åra han har vert i Thailand, har hatt bruk for NAV-utland, ønsker han ikke å uttale seg om, men det skader i hvert fall ikke å gjøre slik som thaiene gjør, på enkelte områder, mener han., og vi legger da til: Det er bare å sette igang!

PS. Det er liten, eller ingen, vits i å ønske seg ”good luck” av og fra åndene, ved å sette ut huskatten eller bikkja di i jungelen. Hvis du gjør åndene sinte kan det komme til å gå deg ille.