NIT info og digresjoner

Aller først en liten opplysning til besøkende på web-siden. ”Refleksjoner fra pensjonist godstolen” blir lagt direkte inn under sitt ”banner”.
Heller ikke alle reise-reportasjer kommer på forsiden, men rett inn under – Reiseartikler. Lik- kedan med ”Hvor skal jeg bo” og andre underbannere. Osv. osv. Jeg regner med at alle skjønner hva vi mener, og klikker seg inn på de forskjellige sidene.
Også denne ”NIT Info og digresjoner” kommer i fremtiden under sitt eget banner, ikke på forsiden

Lederen er ute, men NIT info er inne
Det virker både litt søkt og dumt har Odi blitt enig med seg selv om, å kalle seg redaktør når det bare er snakk om en vanlig hjemmeside. Derfor kommer slike ”meddelelser til allmenheten” i fremtiden til å bare hete ”NIT-Info og digresjoner”, da de inneholder en del facts, og den tidligere bladfyken fornekter seg selvsagt ikke og sper på med diverse digresjoner og kverulantiske utsagn.

Fritidsproblemer, hva er det?

At det måtte være enslags ansvarlig redaktør så lenge NIT var et månedlig komersielt papir- magasin som levde av at annonsører så seg tjent med å annonsere hos oss, er en annen sak. Noen perioder gikk det faktisk ganske så bra, også økonomisk, for Companiet som Khun Chutimon var eier av. Andre perioder gikk det butt i butt, og en lang periode i børjan var rent underskudd. Men morro og utfordrende var det! Og fritidsproblemer er uansett et uforståelig fremmedord for både Chutimon og meg.
Men nå er altså NIT en vanlig hjemmeside som ønsker å promotere Thailand og resten av Sør-Øst-Asia regionen til og for så mange skandinaver som mulig. Og det gjøres primært fordi Odi syns det er viktig og riktig å prøve å gi noe tilbake til sitt andre ”hjemland” som har betydd og betyr så mye for han.

Verdens beste land...

Nok en gang har da lille Norge havnet på toppen på UN (FN) listen (jeg foretrekker å bruke bokstavene UN slik resten av verden gjør) over hvilkne land det er best å leve og bo i. -Jaja, sier jeg stille til meg selv og ser ut av vinduet, denne ettermiddag i oktober, hvor en lett bris gjør at hagepalmene våre vifter med de grønne vingene sine. Det er 32 varmegrader og lettere overskyet. – Jaja, fortsetter jeg, henvedt til Boo Boo, den ene huskatten som ligger på skrivebordet og har overopppsyn med hva som skrives - Hva er da årsaken til at fler og fler som har mulighet til det flytter ut? Foreksempel hit til Thailand?

Slutt med syting og klaging
Og tro nå ikke at gamle Odi skal rakke ned på gamle Norge. Tvert imot. Jeg er overlykkelig for at jeg var så heldig å bli født og fikk vokse opp i Norge. Det er ikke mange land, om noen, som har de velferdsordningene vårt utskjelte kongedømme har.
De av oss pensjonister som ønsker det kan bli medlem av NAV Utland hvis vi kvalifiserer til det. Men mye vil ha mer som det heter.
Min personlige konklusjon: Slutt og syt og gjør heller en innsats i det landet du helt frivillig har bosatt deg i hvis du har for mye krefter og energi. Det er mange muligheter for den har vilje til å gjøre noe meningsfullt.

Det er helt sikkert noen som passer for deg

Hva som er meningsfullt for den enkelte er jo individuelt. Odi syns det er meningsfullt å skrive sine små epistler om livets mange viderverdigheter i NIT. Andre finner det meningsfullt å spille golf, atter andre syns den beste måten å bruke livet på er å skrive anonyme angrep på andre på diverse web-forum, og atter andre velger å spise, elske og nyte livet og nøyer seg med det.
Vi er så forskjellige, og takk for det. Det som passer meg, passer ikke for deg. Men at det er noen der ute som passer for de aller, aller fleste, det ser jeg daglig i Pattaya...