- Gje meg handa di ven

Varm og verdig minnemarkering på Sjømannskirken i Pattaya

Gje meg handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand.
La dei ljose og vennlege tankar
fylgje oss inn i draumars land.
Lat varmen frå ein som er glad i deg
tenne stjerner i myrkaste natt.
Gje meg handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand.

- I kveld er gatene fyllt av kjærlighet, sa Norges kronprins Håkon på den store minnemarkeringen som ble avholdt på Rådhusplassen etter bombeangrepet i Regjeringskvartalet i Oslo, og udåden på Utøya 22 juli. Dette siterte sjømannsprest Jan Olav Johannesen kronprinsen på i en følt og varm preken søndag 20 august.

Da hadde vi først hatt innledning og samlingsbønn ved kateket Siv Arkvig, sunget "Bred dina vida vingar" og hørt "Gje meg handa di, ven" i opptak fra Oslo Domkirke.
Etter Jan Olavs tankevekkende og inderlige preken fikk vi høre ungene fra barnehjemmet Baan Jing Jai synge, som opptakt til tale ved Ambassaderåd Erik Svedahl.

 Bergenseren Jan Andersen, mangeåring Pattaya-bo leste med innlevelse "Til ungdommen" av Nordahl Grieg før lystenning av 77 lys til minne om alle dem som mistet livet 22 juli. Et lys ble tent for hvert navn som ble lest opp. Så forbønn og "Amazing Grace" som trompetsolo før vi alle mottok prestens velsignelse.

Opp til oss. - Nå er det opp til oss. Det blir vi selv som står ansvarlig for hvordan Norge skal bli i fremtiden. For det er ikke tvil om at - Vårt lille land, har blitt forandret etter 22 juli 2011. Vi alle er ansvarlig for utviklingen videre. Men da vi i Norge er så heldige å ha en samlende kapasitet som det Norske Kongehus, med Kong Harald i spissen, til å lede oss, er det lov til å være optimist. Regjeringer er flyktige, mens kongehuset er stabilt. Hvor mange regjeringer har vi hatt etter andre verdenskrig under våre tre store konger Håkon, Olav og nå Harald? Jeg har ikke talt, men det er en del, og de fleste regjeringsledere er alt glemt. Ikke så med Håkon, Olav og Harald. En kan bli royalist av langt mindre.

Varme tankar og hender som trøystar
er som sol over frosen jord.
Kjenne varmen frå ein som er nær deg
gjev langt meire enn store ord!
Lat varmen frå ein som er glad i deg
tenne stjerner i myrkaste natt!
Gje med handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand

Irsk Tradmel. Tekst: Sondre Bratland

Jan Andersen
Jan Andersen

Lystenning
Lystenning

Et minutts stillhet - Ambassaderåd Erik Svedahl
Et minutts stillhet - Ambassaderåd Erik Svedahl

Sjømannsprest Jan Olav Johannesen lyser kirkens velsignelse
Sjømannsprest Jan Olav Johannesen lyser kirkens velsignelse