Tilsvarende foto som p NITs mars-forside, dekorerer n Paris-hovedkontoret i United Nations utdanning og kultur-organisasjon

Vi i NIT er klar over at vi har teft og smak, pluss sans for kulturverdier, og det var jo særs hyggelig å få det bekrefta av en organisasjon som United Nations...sa Odi selvskrytende til seg selv da han så oppslaget det refereres til i Bangkok-avisa The Nation.

Vel, vel. Spøk og selvskryt tilside, vi syns slike tilfeldigheter er veldig all right. Det gir oss selv-tillit, og bekrefter fra topp internasjonalt hold at steder og ting vi finner fram til og lager reportasjer fra og om, er viktige turistdestinasjoner. At mange også er med på den exklusive lista over World Heritage Sites gjør jo saken enda bedre, og på den lista har Ayutthayas gamle kongehovedstad vært siden 1991. Og det er en by og et område vi anbefaler alle turister til å bruke noen dager i.

Det dreier seg altså om et Buddha-hode som har "grodd fast" i røttene på et Bodhi-tre. Hodet har antageligvis for noen hundre år siden blitt mista under restaureringsarbeide e.l., og har blitt liggende gjenglemt på bakken inntil dette treets røtter langsomt vokste rundt hodet og løftet det opp.
 
Enkelte vestlige skeptikere tror at dette er juks og fanteri, og at det hele har blitt arrangert av turistmyndighetene, men så skal ikke være tilfelle. NB. Dette treet med Buddha-hode utgjør bare en bitteliten del av alt den gamle hovedstaden Ayutthaya har å by på av severdigheter.

I perioden oktober - mai, sist sesong besøkte mer enn 719 000 mennsker Ayutthaya`s historiske by. Har du ikke vært der? Plott Ayutthaya, med kanalene og de historiske minnesmerkene inn på neste Thailandtur. Du kan også regne med å se en svær Varan, eller flere, i kanalen. De skal også være satt ut der, og er altså  så og si ansatt av turistmyndighetene ... sies det av negative skeptikere.

Du finner hele historien om Buddha-hodet i trerøttene i mars-nummeret av NIT

Tekst: Odi   Foto: Stig www.asiabilder.com

http://www.nordicithailand.net/
http://www.vnresidences.com/