Gardermoen og Suvarnabhumi flyplasser str begge foran store utvidelser

Omtrent samtidig med at norske media fortalte om utvidelsen av Gardermoen flyplass utenfor Oslo, kom meldingen fra (AoT) Airports of Thailand om at de har vedtatt et budsjett på 163 milliarder Bath for utvidelse av Thailands hovedflyplass.

Flyplass-utvidelsen her skal skje i tre etapper. Første etappe  2013 - 2016 skal ny innenriks- passasjer-terminal bygges, likeså en tredje rullebane, parkeringshus for innenrikspasasjerer og nytt veisystem. Prosjektet er kosnadsberegna til 21, 8 milliarder baht.

Fase to, fra 2017 - 2020, er kosnadsberegna til 43, 4 milliarder baht, og inkluderer utvidelser av både utenriks og innenriks passasjer-terminal, og utvidelse av parkeringsområdene. Pluss at den fjerde rullebanen skal anlegges.

Fase tre, fra 2020 - 2024, med et budsjett på 98, 3 milliarder baht betyr bygging av en femte rullebane, tilleggs passasjer-terminaler og andre fasiliteter.

I 2016 er det forøvrig planlagt å flytte all gjenverende innenrikstrafikk fra gamle Don Muang flyplass nord i Bangkok, til Suvarnabhumi forteller Mr Teerapol, som representerer AoT.

SASGardermoen tar jo mål av seg til å bli Europas beste, og Suvarnabhumi er ikke snauere med sin målsetting når de tar sikte på å bli hovedflyplassen for hele sør-øst-asia regionen. Det bor som kjent en del mennesker i dette område av verden.

På Suvarnabhumi flyplass er det Thai Airways som regjerer, og på Gardermoen SAS. Begge selskaper flyr til og fra Bangkok - Oslo, og begge er medlem at Star Alianse.  Noen liker å fly med Thai, andre foretrkker SAS. Det er alltid godt å ha valgmuligheter, sier nå vi.