Ta det med ro i Songkran-trafikken, sier politiet

Vi i NIT falt fullstendig for et bilde i Bangkok Post 7 april som vi nå bare måtte ”låne”, og vi håper å bli tilgitt da det er – lånt i en god hensikt. Fotografen heter forøvrig Somchai Poomlard.

Noen av Bangkoks kvinnelige politikonstabler stilte opp og danset til fengende rytmer på en av metropolens store hovedgater, dette til glede for både fastboende og turister, og hensikten var å få oppmerksomhet på trafikksikkerhet da det i forbindelse med Thai-nyttår feiringen, som varer helt fra 9 til 21 april, er mange millioner ute på veiene.

Svært mange thaier jobber i Bangkok, og i andre av de store byene, og alle som kan reiser – Up country som det kalles, for å feire Songkran sammen med familie og venner. Thailand har en trafikkmessig stygg ulykkes-statestikk, særlig i slike høytider, så lytt til budskapet fra de dansende politijentene, og ta det med ro i trafikken, og ikke kombiner alkohol og bilkjøring, eller motorsykkel for den saks skyld. Godt nyttår for tredje gang i år. Nå er det ikke flere nytt år i år før til nyttår...