Chonburi fylke og Pattaya setter seg hårete mål

- Chonburi provinsens turistby Pattaya er en destinasjon i verdensklasse med et stor bredde og variasjon når det gjelder attraksjoner, som spenner fra tropiske strender til førsteklasse golfbaner og shoppingfasiliteter.

I år forventes en vekst på minumum 3 % sammenlignet med i fjor. Det vil i praksis si at 7 millioner turister vil besøke provinsen og byen, uttaler Mr. Vittaya Khunpleum, som er Lord Major i Chonburi Provincial Administration, til Bangkok Post.
Chonburis markedsstrategi  inkluderer fire-fem store årlige evenement, så som Nyttårs-nedtellinga (TV-sent), Songkran og Loy Kratong Festivalene, PTT International Tennis Tournament, og Pattaya Music Festival.

Ved siden av dette har City Hall gjort klart et budsjett på hele 40 millioner TBH for å reklamere for provinsen og byen på store internasjonale salgs og turistmesser slik som World Travel Market i London, og ITB i Berlin.
En av byggeprosjektene som snart blir ferdigstilt er forøvrig det store parkeringshuset ved Cape Laem Bali Hai Pier.
Nå tar Chonburi og Pattaya mål av seg til å øke antallet turister helt opp til 10 millioner i løpet av en tre-års-periode. Khun Vittaya sier at etter etableringen av internasjonale fem stjerners hoteller som Hilton og Centara, og at flere vil komme, også betyr mye for området. Dette vil føre Pattaya opp som nummer 2 destinasjon i Thailand, foran Phuket.
Vi i NIT red. har ingen grunn til å tvile på at provinsen og byen når sine mål, og mer til, såsant ikke helt uforutsette ting skjer. Det er virkelig både morro og spennende å være utflytta expat-innbygger i Chonburi.


Happy Loy Kratong
Songkran i Noong Nuuch

Fra inngangen til soi Post Office
Fra Beach Road
Mange hodeløse damer i soi Potisan
Dolphin-statuen ned for Pattaya Klang (Cantrac Road)