Don Muang pner for trafikk igjen 1 august

 

Thailands finansminister  Kittirat Na-Ranong uttalte onsdag 4 juli at re-åpningen av Don Muang flyplassen til kommersiell drift, er fremskyndet fra oktober til 1ste august.

Flyplass på golfbanen, eller omvendt
Gode, gamle Don Muang ligger som de fleste vet litt nord for Bangkok, og grunnen til at den nå har vært stengt er flommen i fjor. Hele området sto under vann i lang tid, og flyene utenfor hangarene sto til knærne i flomvann.
Det var her på Don Muang vi landa på verdens eneste flyplass med golfbane mellom rullebanene, for ikke så mange år siden. Husker godt første gang jeg landa der i 1997. Titta ut av vinduet da flyet taxa inn mot bygningene, og der, rett utenfor går det fem golfspillere med køller og caddy i soloppgangen, klar for dagens runde.

 o

To hedmarkinger På Don Muang
Det var også her historien om de to hedemarkingene, med norsk hjemmebrent på lomma, utspant seg. De syntes mesom det var så lang kø foran passkontrollen da ma, så de satte seg ned og tok en dram eller ti mens de ventet på at køen skulle legge seg. Der satt de da utover dagen, for køene de bare vokste, og etter hvert mistet de to herrene oversikten over det meste, men de ble nå funnet, losa gjennom passkontrooen, og kom til hotellet sitt i Pattaya utpå kvelden, og fortalte villig vekk hvor hyggelige politiet hadde vært. Maken til god sørvis hadde de aldri fått hverken på Flisa eller i Elverum, sa de.
De kunne ikke et ord engelsk, hadde aldri før vært lenger enn til Uddevalla, men ingen hadde tjuvtatt noe som helst fra dem, og pass og biletter og navn på hotel de skulle til i Pattaya hadde de på seg, så alt gikk bra. Hvor ellers i verden hadde det samme skjedd enn i Thailand?

 Charter og innenlandstrafikk
Meningen er at i løpet av høsten så skal det meste av charter-trafikken til og fraThailand tilhøre Don Muang. Og ca. 90 % av innenlands-trafikken. Problemet er avstanden mellom Suvarnabhumi og Don Muang, og at det ikke er ferdig bygget togforbindelse mellom de to flyplassene. Men det kommer nok med tiden.

  

Alt ligger til rette for en strålende høysesong
Khun Kittirat er optimist med tanke på at antallet turister til Thailand er forventet å stige kraftig.
 - Så lenge det ikke er politiske opptøyer og vold i landet, og ingen store naturkatastofer, så tyder alt på at vi får en sterk økning, sier han. Landet har lav arbeidsløshet, men enkelte sektorer har vanskeligheter med i finne kvalifiserte arbeidere, så vi må øke kvaliteten på utdanningen.
Helt til slutt nevner finansminister Kittirat Na-Ranong at bathen er stabil, så alt ligger til rette for en strålende høysesong.

Og til alle dere hjemme i Skandinavia sier vi: Velkommen til oss