Thailand og Myanmar (Burma) har undertegna kjempekontrakt

Som NIT skrev om i juninummeret, så er det meningen å gjenåpne den berømte og berykta jernbanestrekningen, bare kalt ”Dødens jernbane” mellom de to landene.

Men denne gangen er det ikke for at japanerne skal kunne frakte militært materiell og soldater via Thailand til Myanmar, men for at et storstilt samarbeide mellom de to landene begynner å ta form


 To ungjenter i Yangon er glade for at landet har fått sivil regjering.

 

23 juli undertegna statsminister Yingluck Shinawatra og president Thein Sein dokumentet som åpner for en spesiell økonomisk zone, som også inkluderer at byggingen av dypvannshavn i den syd-myanmarske byen Dawei, skal bli utført av Thai contracctor.President Thein Sein var på befaring ved Thailands Laem Chabang dypvannshavn i Chonburi under sitt tre dagers lange statsbesøk, og etter kontraktsunderskrivingen mellom de to statsoverhodene ble det gjort klart at dypvannshavnen i Laem Chabang og den nye tilsvarende i Dawei vil bindes sammen med utbygging av ny motorvei og jernbane mellom havnene.

Det er ikke småsummer som nå blir satt av til prosjektet. Pr. i dag kjenner ikke vi  NIT til når selve byggingen av havn og infrastruktur skal starte. Det er mye forarbeid og planlegging som må gjøres. Men når ting er avgjort og prosjekt godkjent, vet vi at det kan gå fort i denne delen av verden

 Disse lokomotivene er nå blitt museumsgjenstander

 

Dawei er cirka 342 kilometer vest for Bangkok på landeveien, og 472 fra Laem Chabang. Og Odi regner også med at når nå tre grenseoverganger mellom landene snart skal åpnes for handel og trafikk, så er det bare et spørsmål om tid før også faranger kan reise inn i dette mystiske og myteomspundne landet med bil.

 Fotos: Stig.  www.asiabilder.com

Thein Sein tok posisjonen president i Myanmar 30 mars 2011, og har arbeidet for reformer og forsoning i landet siden da. Han er tidligere genral og leder av militærjunataen i landet. Hvorfor han kom på andre tanker vet ikke vi, men det ville forundre oss storligen om ikke Kina var inne i bildet ... på flere vis. Kina er også en av pådriverne når det gjelder dypvannshavna i Daiwei. Ta en titt på kartet så skjønner dere hvorfor. Økonomi er et av stikkordene. Et annet er politikk.