Pass p bikkja di, eller risikerer du at den kan bli hot dog

Odi leser i The Nation at  innbyggerne i provinsen Nakhon Phanom har satt opp nattlige sjekkposter for å forhindre gjenger som driver med hundetjueri å stjele distriktest hunder. Hundetyveri har nemlig økt kraftig de siste månedene.

 - Bikkjene blir fanga mellom 1 og 4 om natta, sier Suriya Chaomoo, som er headman i tambon Kuruku. - De kommer i pick-up biler og to menn med renneløkke festa til en lang stang, som de får plassert rundt hundenes hode, fanger de firbente og lemper den inn i et bur på lasteplanet. Mennene er dyktige, legger han til, - de greier til og med å fange bikkjene mens bilen kjører.

 

Det regnes som sikkert at bikkjene blir tatt til områder hvor det omsettes og spises hudekjøtt, eller de blir smugla over til Laos og derfra til Vietnam, hvor hundekjøtt er en annerkjent delikatesse.
I Thailand regner de med at hundrevis av hunder daglig forsvinner over grensene der nord.

Vietnamesere som selv har hund som kjeledyr passer veldig godt på dem, og de ser ingen motsetning i det å selv ha hund og det å spise hundekjøtt.
Qiang, en topp chef i Hanoi når det hjelder tilberedelse av hundekjøtt, forteller at mange forretningsfolk spiser hund ved spesielle anledninger, da det skal gi – Good luck.  På gode dager går det med 7 bikkjer bare på min restaurant, sier Quing.
Hundekjøttet enten koker eller steker han og serveres med rekesaus, ris-nudler og friske urter.Går det an for oss i NIT å være så uærbædige å herved tipse disse bikkjetyvene om at her i Pattayaområdet kryr det av  løshunder som ingen tar vare på, og som er til både ergrelse og engstelse for mange. Kanskje hundetyvene skulle ta seg en ekskursjon hit.