2012: Beste turistret i historien

Og pila peker bare opp, opp, opp. Det er direktør ved kontoret til Tourism Authority og Thailand, avdeling Pattaya, Athapol Vannakit som sier dette til Pattaya Mail.

Målinger av de tre månedene juni/juli og august viser at byen hadde 1. 8 millioner besøkende, hovedsaklig fra Russland og Kina. Antallet var til sammenligning bare 1. 2 mill i det samme kvartalet sist år.

Det nå ferdige tallmateriale viser også at besøkende i høyeste grad vender tilbake til ”The land of smiles”, som bare er et av mange  kjælenavn på kongeriket. Totalt kom det over 8 millioner besøkende til Pattaya sist år, opp over en million fra året før. Det er vel antageligvis unødvendig å si at dette brakte med seg adskillige millioner baht for turistnæringen. Og hvem er det? Det er så og si alt og alle i Pattaya og omegn. Fra kjøpesentre til hoteller, restauranter til massasjesteder. Glemt er tydeligvis både politiske tumulter og storflom, og når sant skal sies så ramma jo de heller ikke turistområdene i landet i særlig grad.


 Du trenger ikke lenger enn til et stykke ut på Jomtien så finner du beitende kuer


Athapol legger til at kontoret forsetter å bearbeide nye markeder i både Midt Østen og Asia med tanke på fremtidig vekst, og han spår at byen alt i år kan runde 9 millioner merke.

På landsbasis var det i 2011 over 21 millioner som valgte Thailand som ferieland, og her i ”Extreme City” som den også kalles, er det snart ikke noe som heter lavsesong lenger.                                                                                                              

 Illustrasjonsfoto: Stig