Kraftig utvidelse av Bangkoks Skytrain-linjer

Bangkok`s raskt voksende skytrain-nett vil i fremtiden øke med hele 464 km.  28 nye prosjekt er enten under utvikling eller i planleggingsstadiet.

Dette leses i de to store engelskspråklige Thaiavisene, og tanken som melder seg hos en naiv og uvitende farang er: Hvordan kan Bangkok og et land som Thailand ha råd til å bygge glimrende veier og infrastruktur over hele landet, og nå ha økonomi til å bygge ut hele jernbanenettet, pluss undergunn og skytrain-nettet i metropolen Bangkok? Og alt dette mens verdens rikeste land, jeg trenger ikke å nevne navn, fortsatt driver med å klatte noen få kilometer vei her og der. Ifølge media så vil de t ta 64 år til å bygge og modernisere  Bergensbanen med det tempo Den Rødgrønne Regeringen legger opp til i 2013. Det gikk adskillig fortere for godt over hundre år siden, og da hadde ikke Norge penger... Konklusjon: Noe er himmelropende galt fatt i - Gamle Noreg nørst i grendom, som Ivar Aasen kalte landet og fortsatte ...”er vårt eige ættarland”. Det begynner også å bli en sannhet med modefikasjoner...

Men tilbake til Bangkok og Skytrain utvidelsene
De nye rutene vil forlenge skytrainets dekning fra Central Bangkok og til de omkringliggende provinsene, og med linker til de to flyplassene, Don Muang og Suvarnabhumi.

For øyeblikket er 5 prosjekt med en lengde på 83 km. under konstruksjon. Videre kommer 4 prosjekt opp for pristilbud for utbyggere om kort tid. Og som om ikke det var nok, kommer det flere nye prosjekt i 2014.

De allerede eksisterende linjer, både Skytrain og Undergrunnsbanen, går selvsagt for full kapasitet.