Loy Kratong

I går kveld var det feiring over hele landet av Loy Kratong, som er en av Thailands  store festivaler. Og er det noe thaiene kan så er det å feste og feire.

Jeg og fruen var nede på stranden på Jomtien og kikket på oppsendingen av raketter, og av ”home fi” som mange kaller papirballongene. Det var sjøsetting av hundrevis av kratong` , som er flåter laget av banan-blader montert på en skive fra banantreet. 
Det er et flott skue når thaiene alvorspreget setter disse vakre farkostene på sjøen for å legge fortiden bak seg, starte på nytt og la alle gamle synder og misgjerninger bli borte sammen med kratongen.

En slik tradisjon med å kunne fornye seg og rense samvittigheten for alt gammalt synes jeg er flott, for som de sier: "from before is from before, look forward not back"

Livet på stranden når de holder på med dette er kjempetrivelig, unge og gamle i skjønn forening, og så sitter de sammen og spiser litt og lager en koselig kveld ut av denne feiringen.

Slik vi satt der og så på alle menneskene som koste seg,  så minnet det meg litt om St. Hans feiringen hjemme i Norge, hvor vi brenner bål og hygger oss sammen med familien.                                                                                             

På Jomtien Beach: Bjørn og Apple