Katrine
Hvem er så Katrine? Det visste ikke vi i Nordic heller, selv om det hadde gått mailer mellom oss i NIT og henne i flere måneder. Men vi hadde sett at Giganett, vår annonsør som selger og tilbyr utleieleiligheter i View Talay på Jomtien, hadde fått et (enda) mer profesjonelt drag på markedsføringen sin, og at noe måtte ha skjedd. Og det var Katrine som hadde skjedd. Etternavnet er Johansen. Katrine Johansen.
Les mer
Unn deg selv enn dag p King Olav.
NIT var med på årets jomfrutur som gikk på selveste Lay Kratong kvelden Sangen ”Ancor Away” spilte Skipper og innehaver av King Olav, Terje Kalback, over høytaleranlegget, og så gikk vi for sakte fart ut på Siambukta for å oppleve Loy Kratong-feiringen, sett fra sjøsiden.
Les mer
En dag i en pensjonists liv. Del I
Forfatter : Tekst & foto: Kre Bjrnstl  

Sted: Jomtien. Thailand.
Det var fredag 18. juli. Kona var på hjemplassen og plantet ut risplanter. Jeg våknet tidlig. Hadde planlagt å gå på Jomtienstranda for bl.a. å få litt mosjon. Først var det en halvtime foran PC-en, så min vanlige morgengymnastikk med 60 sit-ups, og bøying og tøying, delvis med små vekter. En rask frokost, en dusj og sjekk av ryggsekken, så var jeg klar.

Les mer
Nordmannsforbundets store Lutefiskaften
Forfatter : Tekst: Odi - Foto Mon  
Elskere av lutefisk: Elsk i kveld
Nordmannsforbudet internasjonalt er en 101 år gammel organisasjon som opprinnelig ble startet i Amerika. I Thailand har den drevet i 25 år, og nåverende formann heter Dag Johannesen. Hans Majestet Kong Harald er organisasjonens høye beskytter, men han var desverre opptatt denne kveld...
Les mer
Har du glemt julebadet? Frykt ikke, folkebadet p Blue Lagoon & Best Friend er pent
Forfatter : Foto: Mon og Blue Lagoon  
Hvis du skulle komme i skade for å få dårlig tid, nå opp imot den ”søte juletid”, og ikke har rukket en skikkelig rundvask, så bare slæpp off. Blue Lagoon & Best Friend sitt basseng & bar har åpent hver dag/natt, slik at du rekker å få deg et lite dypp eller to slik helt på tampen, etter at du har trålet markeder og kjøpesentere for julegaver til familien, og forspist deg på diverse julebord.
Les mer
Monika`s bursdag, Ingos nye partner og finske kokk m.m.
Kveldens hovedperson, Khun Monika, husfruen på Ingos og den egentlige innehaver av Bar & Restauranten, hvor enkelte på bl.a. hans eget nettsted hevder at thailandske bondedøtre blir grovt utnyttet, var på kvinners vis forsinket til feiringen av seg selv. Men hun var jo skikkelig pen blitt hos frisøren da hun omsider dukket opp, det skal vi medgi.
Les mer

NIT mottok plakett fra Pattaya Politisjef Pol. Col. Nopadol Wongnorm

NIT mottok plakett fra Pattaya Politisjef Pol. Col. Nopadol Wongnorm
Forfatter : Foto: Stig Nystad  

Torsdag 30 oktober ble redaktør av NIT, Odd Jan Sandsdalen, tilkalt til Pattaya Politistasjon i soi 9 for å motta en plakett som takk for at Nordic i Thailand ved sitt femårsjubileum for en tid tilbake sponsa FPV project (Foreign Police Volunteers) med 50 000 B. Penger som kom godt med i startfasen for de utenlandske frivillige som er medhjelpere til det virkelige politiet i Pattaya, ifølge Niels Colov, som er leder for FPV`ene.

Plaketten har selvsagt fått æresplass på NIT`s kontor, og Odi sier i en kommentar at det var både en ære, og en glede å få møte Khun Noppadol Wongnorm, Pattayas politisjef, og motta plaketten direkte fra ham og Niels Colov på politisjefens kontor i andre etg. på stasjonen. FPV tar med glede imot flere skandinaviske søkere.

Rona heter hun som er ansvarlig for at NIT ser ut som vi gjr
Redaktøren er på mange måter og områder en halvstudert gammel røver, men han har i det minste vett nok til å skjønne at han trenger profesjonelle medarbeidere, hvis Nordic i Thailand skal ha sjangse på å overleve i den tøffe mediaverden som er i dag, og han har vært så dyktig/heldig (stryk det som ikke passer) å få overtalt Mark Sonntag, sjefen i EuroThai Communications, til å ”lease” seg Art Designeren Nilisa Samuthyakorn (bare kalt Rona) noen dager hver måned når Nordic skal finpusses og gjøres klar for trykking.
Les mer
Prrende i pappas land. Ved Odd Jarle Eidems bortgang
Forfatter : Tekst: Inge Eidem  
Tirsdag den 21. oktober våknet jeg opp til en rekke ubesvarte anrop fra Thailand og en tekstmelding der det sto -Stygg motorsykkelulykke i Thailand, ring meg! Det gikk kaldt igjennom kroppen og jeg begynte umiddelbart å gråte, jeg visste allerede da at dette ikke skulle gå bra. Etter et par sekunder ringte jeg opp og fikk snakke med Ivar som jeg visste bodde i nærheten av min pappa.
Les mer
Khao Yai National Park
Forfatter : Tekst & Foto: Mon/Stig/Odi  

Det er dusinvis av Nasjonalparker i Thailand, men vi turister og langtidsboende skandinaver er lite flinke til å bruke dem, så langt NIT kjenner til. (tar vi feil vil det glede oss stort). I dette nummeret tar vi dere med på en liten tur gjennom den aller eldste, og et av de fineste verna områdene i Thailand: Khao Yai National Park.

Den ligger ikke lenger fra Pattaya enn at du fint rekker dit (med bil) på noen morgentimer, og kan bruke mesteparten av dagen i naturparken. Men vi anbefaler at du legger inn en overnatting, enten inne i selve parken, eller på en av sidene, henholdsvis: Nakorn Ratchasima eller Prachin Buri.

Les mer
Klarer du ikke testen, er det bedre lykke neste gang...

Alle som har kjørt en stund på thailandske veier og gater har sett det: Lemlestede og døde kropper etter kollisjoner. Svært ofte, for ikke å si alltid, er manglende kjøreferdigheter årsak til elendigheten. Det vanlige her i landet, har vært å kjøpe førerkortet for noen få hundre baht. Men den ”nye tid” innhenter også dette fenomenet: Førerkort som nå utstedes skal være like vanskelig å forfalske som europeiske bank- og kredittkort...

Les mer
Arve`s El Paso, et nytt spisested  du bare m f med deg
Forfatter : Tekst: Odi Foto: Stig / Mon og Arne  
Arve Lillegutt Pompoi Lisland satte for et drøyt år tilbake selv ut ryktene om at nok var nok. Nå skulle han pensjonere seg, ta livet med ro og la andre styre mens han skulle nyte sitt otium. (Her håper jeg ikke trykkfeilsdjevelen er ute og lusker, da det ikke er opium Arve skal nyte)
Les mer
Resebrev 11 frn Bali
Forfatter : Av Pentti Johannes Niemi!  
Bali Arts Festival XXX!För trettionde (30) gången genomförde man i år Bali Arts Festival. Dessvärre kunde jag inte vara med från första början i år men de konserterna med musik och dans jag upplevde i år var av VÄRLDSKLASS!
Les mer
Seved og Khun Pin`s fristelser p Krogen Restaurant
Er det fremdeles noen av Nordics lesere som ikke har vært og spist på Krogen? I så fall, leo, leo, for det er både veldig godt og billig
Les mer
Chantaburi fylke har mye  by p
Forfatter : Stig & Mon, Plaa og Odi  
Det er mange spennende og interessante en- to-og tre-dagersdagsturer du kan ta fra Pattaya, og har du ikke bil selv kan du leie, med sjåfør om nødvendig, uten at du behøver å koste skjorta. Men i så fall, forbered deg på at det er du som må være kartleser.
Les mer
Nypning med spesielt konsept p Ingos
Forfatter : Tekst: Odi Foto: Mon  
John, alias Ingos, som sammen med fruen, Monica, driver Ingos Bar & Restaurant (i virkeligheten er det omvendt, det er fruen som driver mens John sitter og ser på) på 3rd. Road i Pattaya City, er en kontroversiell herre som har sine meninger om det meste, men som også har sine meningers mot. Skriver han noe på egne eller andres forumsider, fremstår han alltid med fullt navn. Det er det ikke alle som gjør.
Les mer
Khun Nalung p Na Jomtien
Mange av våre lesere husker sikkert at vi i forrige utgave av NIT brakte en større reportasje om og fra ”The Scool for Handicapped”ved Redemptorist senteret i Pattaya. Khun Nalung er en av elevene derifra som nå greier seg selv, og ikke bare det, han har fått seg familie, hus, bil og eget firma. I hvilken rekkefølge han fikk hva vet ikke vi, hovedsaken er at han har det, og det har kommet som belønning etter år med hardt arbeid, innsats og ståpåvilje. Vi i NIT er stolte over å presentere Khun Nalung.
Les mer
Men VesleKari var ikke dd.
Det var mange nordmenn og andre faranger som ble lei seg, da VesleKari Restaurant i Jomtien Complex ble tvunget til å stenge dørene på grunn av en, for Jan Storeide, uakseptabel stor økning av husleien. VesleKari hadde da i en årrekke vært et godt norsk og thai spisested med en avslappet gemyttelig atmosfære, og mange kom langveis fra når dagens rett var komle, fårikål eller fersk torsk flybåren fra Vestlandet.
Les mer
Meget sterk NOK mot THB
Forfatter : Av: Alex Tovsen  
Den norske kronen har steget kraftig mot thai baht de siste 6 månedene. Historisk sett har den norske kronen svingt mellom 5,12 og 6,65 de siste fem årene. Før det var kronen svakere mot thai baht. Jo lenger man går tilbake i tid jo lavere var kronen mot baht. Det var på slutten av 90-tallet at kronen begynte å styrke seg en del.
Les mer
Naboen
Forfatter : Tekst: Terje Srensen Foto: Rona  
Her har vært noe regn og vind det siste døgnet. I går kveld hadde himmelen fått en mørk farge og luften et farefullt drag. Min thailandske nabo som bor i et skur bygget av bølgeblikkplater, stokker, pinner, tjærepapp og presenninger, er ute og tetter hull og fester presenningene bedre. Han har et par motorsykler og en gammel pickup som han driver taxitrafikk med. Bilen har han parkert lenger nede i gaten etter at politiet var på besøk, den gang han hadde en stor plakat om priser på en del taxiturer bl.a. til flyplassen Suvarnabhumi.
Les mer
Rotary Bangkok South, Raimond Land og  Pattaya Rotary Club sammen om  hjelpe
Forfatter : Tekst & Foto: Odi & Raimond Land  
Rotary International er blandt anna kjent for sitt store engasjement når det gjelder Charity og hjelp til trengende og lidende mennesker. I Thailand har Rotary, i samarbeid med forskjellige sponsorer fått installert renseanlegg/ system for vann til flere hundre skoler
Les mer
Barnet Fikk Navnet Lille Trondhjem
Forfatter : Tekst & Foto: Pontoppidan & Stig  
Mer norsk enn Kaffistova, men samtidig med så høy kunstnerisk faktor at selv den fjerneste kineser vil stanse opp og se seg rundt når han setter foten innenfor dørstokken i dette huset. Mer lokal og internasjonal skal det godt gjøres å bli – her fornemmer man at folk med sans for kunst og kultur har hatt mer enn en finger med i spillet. Det er byen Trondhjem – for all del, ikke Trondheim – som er utgangspunktet for denne finurliteten av et spise- og hyggested. Selvsagt er det to bysbarn som har sett tiden moden, kanskje overmoden, for at byen ”midt i Norge” får et heders-sted for sine berømtheter. At dette skulle skje i Bang Sare, et godt steinkast fra underholdningsmetropolen Pattaya, i stedet for i ”sælvaste Trondhjæm” – se det er det vel bare grùnderne som kan forklare...
Les mer
Gastrointestinal Wireless Capsule Endoscopy En medisinsk utvikling innen diagnostisering  av mage-og tarmsykdommer.
Mage-og tarmsystemet er kroppens fordøyelsessystem som er knyttet sammen med andre ømfi entlige organer i mageregionen. Konstant eller tidvis magesmerter som ikke kan loaliseres eksakt, er en kilde til stress og bekymring for pasienter. Når smertekilden indikerer tynntarmen, er det vanskeligere å analysere. Likevel, takket være en omfattende medisinsk utvikling av nyvinningen “Gastrointestinal Wireless Capsule Endoscopy”, er en gastrointestinal diagnostisering nå lettere, raskere og sikrere enn noen gang tidligere. Det nye systemet gir også en detaljert diagnose på en ytterst sikker og effektiv måte.
Les mer
Kongedmme i tusen r, n World Heritage Site, Luang Prabang i Laos 5. september 2008 Niels Colov,dansken som har en finger med i det meste som skjer - in our fair city, 60 r 4. september 2008 3000 bevegelseshemmede i Pattaya har ftt seg en fagutdannelse 4. september 2008
Pass hvor du setter fttene 4. september 2008 Olala Restaranthus har 2 av byens beste beliggeheter, og Olala Jomtien er attptil nyrenovert 4. september 2008 Psoriasis og klimaterapi - Dr. Kittikul Roongruangs BPH. 4. september 2008
Kjre lesere 4. august 2008 Sihanoukville Kompong Som. Cambodias svar p Pattaya? 4. august 2008 Stle Nygrd, er konomen og IT-eksperten som ble kunderdgiver for Hvidstens The Beach 4. august 2008
Trnene til Hvidsten Eiendom`s The Beach har byggestart 1. september 2008 4. august 2008 Etegilde p Erik og Jean`s Scandinaia Beach Club 4. august 2008 P BALI R MAN ALDRIG ENSAM! 4. august 2008
Kim`s p 3rd. Road - Grand Opening Party 3. august 2008 100 rs bursdagsfeiring p Lindas 3. august 2008 Sjmannskirkens Hansi rundet 50 3. august 2008
"Vr mann" og Prinsessen 3. august 2008 Ubon Candle Festival 3. august 2008 Kjre lesere 4. juli 2008
-Veien blir til mens du gr... 3. juli 2008 Hvidsten Eiendom`s The Beach, i rute p Jomtien 3. juli 2008 Connys Big Horn 3. juli 2008
En tur til Kambodia og landets storhetstid. Del II Angkor-riket 3. juli 2008 En kveld i godt selskap p Pompoi Bar 2. juli 2008 RESEBREV 9 FRN BALI 2. juli 2008
Bttur og bursdag 2. juli 2008 17 mai i Pattaya 2008 1. juli 2008 Om bli litt satt ut, av og til 2. juni 2008
Streiftog i The Far North Vietnam 2. juni 2008 Ying Cafe 2. juni 2008 En tur til Kambodia og landets storhetstid. Del I Landeveien til Siam Reap 27. mai 2008
Ta en dagstur til Wat Khao Sukim i Chantaburi 27. mai 2008 Air-Con avdelingen p Lindas har pnet med ny og utvidet meny 27. mai 2008 Kjre lesere 5. mai 2008
Kjrleikens ferjereiser, 5. mai 2008 Rorbu-Kveld p Sailor Inn 5. mai 2008 17 mai feiring i Pattaya! 5. mai 2008
- Der Bakom Er Det Kjrtegn. 5. mai 2008 Sigurds lille brune... 5. mai 2008 BALIS DANSKA KUNG MADS LANGE! 5. mai 2008
Liten stemningsrapport fra en reise 5. mai 2008 Torskerogn, 5. mai 2008 Purt gull!? 5. mai 2008
En glad gutt 5. mai 2008 Kjre lesere 3. april 2008 Streiftog i The Far North Vietnam. Del 3 The Road to Sapa 3. april 2008
Pattaya Thailand har det beste vret 3. april 2008 Nordic i bursdagsparty p Koh Kong 3. april 2008 Buddhainnvielse, Jazzkonsert og Grand Opening Party p Baan Dusit Pattaya 3. april 2008
Perle p Eastern Seaboard: Bang Saen 2. april 2008 Ny norsk rengjringsbedrift pnet! Mook Condo Cleaning and Laundry 2. april 2008 Pattaya Bike Week 2. april 2008
Kongekobrabyen Kok Sangha: Her leker barn med farlige slanger 2. april 2008 Kjre lesere 5. mars 2008 P jakt med sprettert. Jungelens kameleoner er festmat 3. mars 2008
Eldreomsorg i Chonburi 3. mars 2008 Byggingen av Siam Ocean View har startet... 3. mars 2008 Lunch-buffet p News 3. mars 2008
RESEBREV 7 FRN BALI AV PENTTI JOHANNES NIEMI! 3. mars 2008 Bod Glimt versus Royal Thai Navy 5 - 1 3. mars 2008 SMERTESTILLENDE PILLER OG EI SENG P ET SYKEHJEM I NORGE... 3. mars 2008
...der som ingen kunne tru at nokon kunne bu...langt der ute i bushen selges norske vafler i hopetall 3. mars 2008 Koh Si Chang, ya du trygt kan utforske p egen hnd 3. mars 2008 SHOW P LINDAS RESTAURANT 3. mars 2008
Kjre lesere 4. februar 2008 Faranger p ville veier 4. februar 2008 Streiftog i The Far North Vietnam. Del 2 4. februar 2008
Nordics 5 rs markering ble en suksess 4. februar 2008 En dag utenom det vanlige 4. februar 2008 Hvidsten Eiendom setter spaden i jorda for megaprosjekt p Jomtien 4. februar 2008
New Orleans i Pattaya 2. februar 2008 Innsamling og gaver til en barneskole! 2. februar 2008 Artistene vre under fem-rs-festen 2. februar 2008
En liten begrunnelse for tildelingen av Nordic`s stipend 2. februar 2008 Det viktigste er ha det morro, sier Roar Srensen. Grand opening av Best Friends Lagunen Bar 31. januar 2008 MPR-MC til Korat, fr vi kjrte til 5 rs-jubileet for Nordic i Thailand 31. januar 2008
Hr historiens vingesus, reis til Siam Reap i Cambodia 31. januar 2008 Fra Terje Eng, Nordics omflakkende reporter, har vi mottatt flgende hilsen i etterkant av 5 rs-jubileet 29. januar 2008 Kjre lesere 5. januar 2008
Lykkelig utvitende 4. januar 2008 Streiftog i The Far North Vietnam. Del 1 4. januar 2008
<<Første side <Forrige side
1   2  3   4  
Neste side > Siste side >>