Livet bestr ikke av loff aleine, Bikini Fun Pub er pnet

Kjære lesere. Er ikke en bikini et todelt klesplagg som A: Dekker brystene. B. Dekker rompa og det som befinner seg foran den...Ikke så hos Roar Sørensen på ”Bikini Fun Pub”.
Les mer
Baan Sabaijai feiret sine 3 r i Pattaya
Utrettelige Oscar Jørgensen, innkalte til storslått markering av at Baan Sabaijai rundet tre år, og det med fullt belegg. Han har nå oppnådd å bli den første, og foreløbig eneste behandlingsinstitusjonen utenfor EØS og EU området hvor norske klienter kan få 24 gratis fysioterapibehandlinger. Det medfører at de som trenger slike behandlinger kan kombinere et ferieopphold i sol og varme med fysikalsk (norsk godkjent) behandling av BS`sin danske fysioterapeut, Martin Sandfeld Moisen.
Les mer
Bedre helse  med Bangkok Hospital Pattaya
Bedre Helsestell” er fritt oversatt mottoet til Bangkok Hospital Pattaya, som har ytt hjelp til Pattayabeboere og turister i over 16 år. Og nå er den nye flotte fløyen høytidelig åpnet.
Les mer
RESEBREV 3 frn Gudarnas  Bali

STOR DRAKTÄVLING PÅ SANUR BEACH

Drakarna bedöms efter flygförmåga, skönhet, traditionsbevarande design och många andra kriterier okända för mig. Men även smågrabbar och tjejer har sina egna drakar som kan bestå av en liten plastpåse med snöre.

Les mer

Lammelr og slikt som godt er

Det finnes antagelig ikke maken til Pattaya når det gjelder restaurant og cafemangfold. Her kan du velge mellom all verdens spesialiteter, fra 5 stjerners hoteller til enkle guesthouse. Men jeg vil tro at de fleste av oss, i alle fall skandinaver, foretrekker den ”gylne middelvei”. Og vi har en forkjærlighet for relativt små, intime, personlige steder med god mat for en rimelig penge.
Les mer
Tempelet WAT LAN KHUAT i Isaan, bygget av millioner av tomflasker
D et må være tøft for en som har elsket flaska hele livet å skifte tilværelse til munk. Å måtte leve omgitt av millioner av tomme flasker, må fortone seg som rene torturen. Spesielt når soverom, utedo, ja til og med krematoriet hvor du skal stedes til din siste hvile, er bygget av tomflasker.
Les mer
KJre lesere

Meningsfullt liv

Det å ha noe meningsfyllt å drive med, (meningsfullt for deg, never mind om det ikke er det for andre) er klisjemessig sagt veien til et godt liv, også for oss faranger i Thailand.

Les mer
1000 rs reise p 3 dager...
Reisen rundt i fortidsminnebyen i Samut Prakan, døg-net i Bangkok og utflukten i den tidligere hovedstaden Ayutthaya ligger innenfor et område av Thailand som tilsammen gir oss en unik sjanse til å se Thailand innenfor en tidsramme på mer enn 1000 år.
Les mer
Historien om Esmeralda
Esmeralda, som i tre dager vagget omkring i haven vår ute i Dusit Pattaya, under navnet Oscar, før en kyndig thai gjorde oss oppmerksom på at det var en dame, kom til oss en blåsende søndagettermiddag. Hun hadde blitt funnet, og reddet unna en heftig gressbrann noen hundre meter unna det nye boligfeltet hvor vi drev og flyttet inn. (Det er utrolig hvor mye ”skrot” en har rukket å samle seg på få år. Da jeg flyttet til Thailand kunne alt rommes i en middels stor kuffert.)
Les mer
Robins Inn Cafe og  Guesthouse i Soi Welcome...
... er norskeid, men i motsetning til andre skandinaviske steder er det ikke meny på hverken svensk, norsk eller dansk på Robin`s Inn, derimot på finsk, russisk, thai og engelsk. Likevel sier ”Grunder” Roar, som kjøpte stedet for rundt 4 år siden, at nærmere 90 % av gjestene er nordmenn, med svensker på annenplass. Bare så det er sagt: Menyen er rikholdig med både europeisk og thairetter. Roar har sine reklame-ord i behold.
Les mer
RESEBREV 2 frn Gudarnas  Bali
Än en gång har jag upplevt ett balinesiskt nyårsfirande. De som inte läste min artikel om Bali i Nordic i Thailands december utgåva 2005 vill jag bara i korthet nämna att det balinesiska året består av 30 sjudagars veckor således har det balinesiska året 210 dagar. Man firar det nya året som kallas Galungan genom att träffa sina anhöriga samt genom att bjuda hem gudarna från det heliga berget Gunung Agung.
Les mer

Vlkommen till News Cafe

Vlkommen till News Cafe
Og ja, vi følte oss virkelig velkomne da vi tidlig en torsdagskveld i januar ankom et av de aller nyeste skudd på Pattayas restauranthimmel: News Cafe i Thappraya Road.
Les mer
Regelverk for Trygg Trafikk i Pattaya
Dersom Trygg Trafikk hadde hatt kontorer i Thailand ville de ha hatt hendene fulle med å overbevise thailandske myndigheter, bilførere og andre trafikkanter om grunnleggende trafikksikkerhet. For i Thailand ser man lett på dette med sikkerhet i trafikken..
Les mer
iPhone. Hva er n det for noe?
Nordic møter Tom Stenshavn, mannen i andre enden av den trådløse! De siste månedene har Nordic hatt annonse fra ”Voice over IP” – ring og motta samtaler i Thailand til ditt hjemlands lokale takster, og vi har blitt en smule nyskjerrige på hva dette er, og innebærer. Og da var det ikke annet å gjøre enn å ta en samtale med Tom Stenshavn, mannen i andre enden av den trådløse.
Les mer
Lyst p noe godt? Linda`s Restaurant ordner den biffen

Menyen på Linda`s er på 12 velfyllte sider. Bladfyken har spist der en rekke ganger, men har nok likevel enda langt igjen til å ha spist meg ”gjennom menyen.”

Det ender som oftest med at en tar noe som en vet en liker fra før, så denne gang hadde vi spurt sjefskokk Per Mogstad på forhånd om det var noe han spesielt vil anbefale.

Les mer
Hoffer`n slr til igjen
Han kan det med timing Hoffer`n, eller Svein Erik Hoff som er hans hele og fulle navn. Som de fleste Pattaya-scandinaver vet, så er han innehaver av Hoff Cafe, som tidligere het ”La Bella Casa” og lå/ligger i soi Bonkot.
Les mer
Kjre lesere!

Når snakker folk sant? Når skal en tro på det en hører? Ja, en tåpe kan spørre...osv.

Men det slår meg rett som det er her i Paradiset, at en ikke skal ta alt som sies, hverken til eller om en, så veldig høytidelig. Når det er sagt skal det jo tillegges at enkelte lytter en mer til, og tar på alvor, enn andre.

Mange har også en vikarierende grunnn til at de sier det de gjør, men slikt lærer du deg etter en stund i denne bransjen, i denne byen, å ta høyde for. Det er som Fredrik Stabel, den legendariske leder av Norsk Dusteforbund, sier: Det er en overvekt av selvoppdagede genier. Genier oppdaget av andre derimot, er en skjeldenhet.

Les mer
Best Friend Bar og Pompoi feiret 15 rs jubileum
15 år for en bar, på samme sted med samme eier i Pattaya, det er lenge det! Slikt vet alle som har vært her nede i paradiset en stund. For barer kommer og barer går men Best Friend Bar og Arve Lillegutt Pompoi (Lisland) består.
Les mer
Att skaffa visa p Penang
Nu är det testad. Det är både lätt och förmånlig att skaffa visa i Penang, Malaysia. Först behöver man internet och kreditkort och efter man har funnit billiga biljetter behöver man bara finna sin väg till det nya flygfältet Shuvarnabhumi, som är värkligen stor. Det var en jättebra idé att reservera två timmar tid innan flyget avgick. På Penang behöver man fortvarande två fotograf och pass för tremånadsvisa.
Les mer
Hvem har sagt at det skal vre enkelt!?
En atikkel om hvordan det kan gå når du ikke kjenner til det Norske trygdesystemet!!
Les mer
Villa Norway I er utsolgt og toer`n underveis
Tekst: Odi Foto: Mon
De siste ukene har Gudmund Eiksund, eier og driftig leder av Norwegian Properties vært iført sitt bredeste smil og sunnmørske hjertelighet, (bare så det er sagt, han er en blid kar i utgangspunktet) og grunnen til det er ikke så vanskelig å skjønne.

For ikke nok med at alle vanskeligheter i byggeperioden til Villa Norway er ryddet av veien, han har også holdt tidsfristen: Innflytningsklare 4. kvartal 06, med god margin. Nordic besøkte anlegget halvveis nede i soi 5, Pratumnak Road i begynnelsen av november og det tidligere så kaotiske byggefeltet fremsto fullt ferdig med beplantning, svømmebasseng, nymalte hus og trivelige utesitteplasser.

Les mer
Forfatter : Odi  
Svaret er nei, vi har ikke sjangs til fullt ut å skjønne det politiske spillet i et land som Thailand, som har en helt annen historie, en helt annen kultur og religion enn oss. Utallige forsøk på å  beskrive den politiske situasjonen i landet har blitt gjort av vestlige journalister, men det virker som om de har glemt at de ikke har forutsetning for å skjønne og beskrive alle de underliggende ting som spiller inn i et lands politikk. Alt slikt som det ikke står et ord om i noen avis, og aldri blir snakket om på TV eller radio. Alt slikt som man bare kan ane...
Les mer
<<Første side <Forrige side
1   2   3   4